Bruksanvisning for Samtalerom

Hvis du aldri har brukt samtalerommene før må du først registrere deg. Du trenger en fungerende epostadresse. Den kan godt være anonym. Hensikten med registreringen er at hvert kallenavn skal svare til en personlighet som bygger seg opp et rykte slik at deltagerne kan bli kjent med hverandre. Samtidig kan man være anonym og vi anbefaler det for alle som ikke er offentlige NS-personer.

Når du logger inn med hell får du opp samtale-skjermen. Det tar noen sekunder før samtale-infoen dukker opp. Vær tålmodig og begynn ikke å klikke vilt. Det finnes potensielt ubegrenset mange samtalerom i systemet. Når du logger på kommer du først til rommet som kalles "allment". Til høyre på skjermen står en liste over alle samtalerom. Det som er innrammet er det du befinner deg i. Det står noe slikt som "solkorset:allment:2". Det betyr at taler "solkorset" eier dette rommet og at det i øyeblikket befinner seg 2 personer der. Hvert rom har nemlig en eier. Til venstre på skjermen ser du en liste over alle talerne i rommet. Sentralt på skjermen blir samtalen fortløpende skrevet ut. Under finner du et innmatningsfelt hvor du skriver det du vil si. Klikk på knappen for å sende.

Hvis du eier dette rommet vil du under knappen se en lenke for å lukke rommet. Som eier kan du beslutte å lukke slik at ingen flere slipper inn. Går noen ut etter det kommer de ikke inn igjen, det gjelder også deg! Du kan når som helst opprette nye samtalerom. På bunnen av skjermen ser du et felt for dette formål. Eier du dette rommet vil du også se at alle deltagerne (unntatt du selv) er klikkbare: klikker du på en av dem blir denne kastet ut og kommer seg ikke inn igjen!

Alle samtalerom unntatt det du befinner deg i er også klikkbare og ved å klikke går du til det rommet. Når du klikker på en taler eller et rom blir lenken et øyeblikk blå for å vise at du har klikket. Det tar så noen sekunder før noe skjer. Tålmod! Hvis du er utkastet fra et rom og klikker på det skjer ingenting. Hvis det er lukket står det et utropstegn etter antall deltagere (talere), f.eks. "ola:NS:5!". Prøver du å klikke på et slikt skjer ingenting.

Bak skjermen din har du en agent som sampler samtalerommenes tilstand. Det skjer hvert 5. sekund (eller sjeldnere hvis din forbindelse er treg eller server er belastet). Det vil derfor ta noen sekunder å få svar, gjennomsnittlig 2,5 sekunder hvis du har raskt nett.

Ordet er fritt og det øves ingen sensur. All ytring skjer på eget ansvar. Bråkmakere og plageånder kvitter man seg enkelt med ved å lage eget rom og kaste dem ut! Blir du lei av å kaste ut eller vil snakke privat med visse personer du kjenner, kan du lukke rommet ditt. Alt som sies går ut på nettet kryptert med TLS 1.3 .

En advarsel er på sin plass: Ikke alle er hva de utgir seg for. Vær derfor forsiktig med å avtale stevnemøte med personer du treffer her.

Samtalene lagres ikke på server over lengre tid. De holdes faktisk bare i hukommelsen og er flyktige. Du må derfor kopiere fra samtalevinduet når samtalen er slutt hvis du vil spare den.

Dette er en gammel løsning og det finnes sikkert bedre tjenester på nettet i vår tid. Men, denne er fri for overvåking, reklame, sensur og spionasje; det kan vi garantere, og det er vel det viktigste. Meld eventuelle feil ved bruk av kontakt-skjemaet på hovedmenyen.

God prat sparer mat!