Musikk

Trylletoner skal nøre opp i din nordiske sjel, vær du trygg. Ingen kunst gir den vinger som musikken. Den er underet som åpner dine øyne slik at du erkjenner ditt vesen.

Tyske NS-sanger fra det Tredje Rike

Richard Wagner (1813-83) Geniet, helten, titanen, germaneren. Wagner er en personlighet så dyp og fascinerende, en kraft så kolossal, at han ruver i samtiden og skaper fremtiden. Når det nordiske menneske ved årtusenskiftet leter efter næring til sjelen og veiledning i livet, står Wagner der med sitt uforlignelige livsverk. Ta imot denne gaven og vær takknemlig.

Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791) Mozart er ett av de største skapende nordiske genier verden har sett. Kast et blikk på hans fantastiske livsverk; dykk inn i denne skatt og la deg fortrylle og begeistre. Husk så på at han utrettet alt dette før han døde i en alder av 35 år!! Vær stolt av at han var av din nordiske rase! Kunstnere så store som Mozart får historisk, politisk og religiøs betydning. Så ble han da også myrdet...

Johann Sebastian Bach (1685-1750) Meister Bach! En av gigantene i tysk og germansk musikkhistorie. Hva er Bachs største fortjeneste? At han fylte musikken med germansk sjel og feiret germansk skaperkraft i toner. Hans fuger streber mot himmelen som gotiske katedraler - og innover mot sjelens uutgrunnelige dyp.